Informacje zewnętrzne
Frankfurt nad Menem, 9 maja 2022 r.

Westbridge otwiera biuro w Warszawie - Danuta Grzywacz zostaje Country Head Poland

Westbridge Advisory (Westbridge), ekspert w dziedzinie ESG i kosztów operacyjnych, otworzył w kwietniu 2022 r. nowe biuro w Warszawie. Znajduje się ono przy Rondzie ONZ 1 i będzie zarządzane przez Danutę Grzywacz. Jako Country Head Poland będzie ona podlegać bezpośrednio Hajo Engelke, dyrektorowi zarządzającemu Westbridge Advisory International AG. Inwestorzy i zarządzający aktywami w polskich nieruchomościach będą mogli od teraz korzystać z lokalnej wiedzy Westbridge.

Oprócz istniejącego biura w Zurychu, międzynarodowy oddział Westbridge jest teraz reprezentowany w dwóch lokalizacjach poza Niemcami dzięki polskiemu oddziałowi. W ten sposób firma dąży do umocnienia swojej wiodącej pozycji w zakresie doradztwa w zakresie zrównoważonego rozwoju i efektywności energetycznej dla sektora nieruchomości.

Danuta Grzywacz, która studiowała finanse i zarządzanie, rozpoczęła swoją karierę zawodową w 2002 roku jako starszy specjalista ds. sprzedaży w Banku BPH w Polsce. Cztery lata później przeniosła się do Raiffeisen Bank Polska. Po kolejnych stanowiskach, w tym Business Development Managera u dostawcy usług econocom, Grzywacz zdobyła doświadczenie w zakresie transformacji cyfrowej. Podczas swojej ostatniej pracy na stanowisku dyrektora w Jones Lang Lasalle (JLL) w Warszawie, gdzie była częściowo odpowiedzialna za zarządzanie sprzedażą i rozwój klientów, dostrzegła swoją pasję do zrównoważonego rozwoju w branży nieruchomości. To skłoniło Grzywacz do większego zaangażowania się w kwestię Net Zero i przyspieszenia przejścia do eksperta ESG Westbridge.

Danuta Grzywacz mówi: "Naszym celem jest fundamentalne zwiększenie świadomości ESG w Polsce i jeszcze silniejsze pozycjonowanie Westbridge jako strategicznego i operacyjnego eksperta w tej dziedzinie. Naszym celem jest dalsze rozszerzanie istniejących mandatów w Polsce, a jednocześnie dodanie kluczowych graczy z sektora nieruchomości komercyjnych do naszej bazy klientów".

"Dzięki naszemu przedstawicielstwu w Polsce napędzamy nasz rozwój w całej Europie. Nowa lokalizacja w Warszawie umożliwia nam wejście na tak ważny dla nas rynek i zintensyfikowanie naszego wsparcia dzięki większej bliskości naszych klientów" - dodaje Hajo Engelke, Dyrektor Zarządzający Westbridge. "Cieszymy się, że Danuta pozyskała dla naszej firmy sprawdzonego eksperta. Dzięki swojemu bogatemu doświadczeniu będzie ona doskonałym uzupełnieniem naszego zespołu. Danuta pomoże nam zdobyć przyczółek na polskim rynku i towarzyszyć naszym klientom na drodze do neutralności klimatycznej".