Informacje wewnętrzne
Frankfurt nad Menem, 5 marca 2024 r.

Björn Engelhardt zostaje dyrektorem zarządzającym i szefem sprzedaży komercyjnej

Björn Engelhardt awansuje na stanowisko eksperta ds. energii i zrównoważonego rozwoju w Westbridge Advisory (Westbridge) i od 1 kwietnia 2024 r. zostanie nowym dyrektorem zarządzającym (autoryzowanym sygnatariuszem) i szefem sprzedaży komercyjnej. 42-latek będzie odpowiedzialny za całą sprzedaż komercyjną we frankfurckiej firmie konsultingowej ds. energii i zrównoważonego rozwoju. Jego główne zadania na tym nowo utworzonym stanowisku będą obejmować dalszy rozwój strategii sprzedaży, zarządzanie zespołem sprzedaży, optymalizację istniejących procesów biznesowych oraz zarządzanie i opiekę nad istniejącymi klientami. Björn Engelhardt przeniósł się ze swojego poprzedniego pracodawcy Kofler Energies do Westbridge latem 2016 roku. Po zaledwie pięciu latach pracy w firmie specjalizującej się w ESG został mianowany dyrektorem wykonawczym i autoryzowanym sygnatariuszem.

"Po ośmiu latach ciężkiej i udanej pracy Björn Engelhardt osiągnął znaczący sukces. Jako zaufany i wieloletni uczestnik rynku, Björn odegrał ogromną rolę w historii sukcesu Westbridge" - mówi Yama Mahasher, CEO Westbridge. "Obecny awans jest logiczną konsekwencją jego imponującego rozwoju. Jako pierwsza osoba kontaktowa, jest on naszym strategicznym liderem we wspieraniu inwestorów instytucjonalnych w dostosowywaniu ich portfeli nieruchomości komercyjnych w sposób zorientowany na przyszłość, zrównoważony i energooszczędny".

Björn Engelhardt dodaje: "W mojej nowej roli uważam, że moim obowiązkiem jest budowanie mostów - między innowacyjnymi rozwiązaniami naszej firmy a wyzwaniami naszych klientów. Dla mnie sukces oznacza przede wszystkim tworzenie trwałego partnerstwa opartego na zaufaniu".